Evenemang

Kära Saabentusiaster, 

Den 10:e juni 1947 hade Saab en presskonferens i Linköping på sin restaurang Terassen, där man talade om att Saab skulle tillverka bilar vid sidan av sina flygplan i framtiden. 

Resten är välkänd historia som man säger och det resulterade i 4,6 miljoner bilar som gjort sitt avtryck runt hela världen. Och 10 år efter slutet är Saab-andan som de skapat starkare än någonsin!  

Den 10-12 juni 2022 inbjuder vi er till Trollhättan för firandet av att Saab-bilen fyller 75 år.  

Nu har vi släppt förköp på festivalspassen! Ni kan köpa dem på Tickster via denna länk: https://secure.tickster.com/sv/utfb1g2ab9le1yx/products

Stöd Saab Car Museum, köp festivalspass! Passen hämtar ni sedan ut i en speciell snabbkö vid entrén på museet på festivalen när ni ankommer. 


Här är en kort beskrivning av programmet till att börja med: 

Informationen uppdateras allt eftersom planeringen går framåt och det som står här är det som gäller.


Fredagen den 10:e juni 

Saab Car Museum är öppet 10-18.00 och bjuder på många unika seminarier. Detta är dagen då vi samlas och umgås. Restaurangerna på området är öppna. 

Saabmässan i Innovatumhallen med företag som håller igång våra Saabar öppnas och är öppen hela festivalshelgen. För mer information för utställare, kontakta peter.backstrom@saabcarmuseum.se 

Lördagen den 11:e juni  

Detta är den stora publika dagen och vi fyller Innovatumområdet runt museet med våra Saabar. Museet är öppet 10-18.00 och bjuder på ännu mer seminarier.   

Innovatumområdets parkeringsplatser har tyvärr blivit färre och vi har tagit beslutet att INTE parkera bilarna i olika kategorier som tidigare, utan vi kommer att blanda bilarna på området. Undantaget är Saab 92 som kommer att parkeras samlade på planen framför museets entré. Detta innebär att den traditionella bedömningen av de olika bilkategorierna UTGÅR. De ersätts av ett färre antal specialutmärkelser.

På kvällen kommer vi att ha en ceremoni med Ursaaben tillsammans med de Saab 92:or som kommit till festivalen. Vi rör oss från museet till Trollhättans torg.  

Ni som har Saab 92:or och som planerar att komma till festivalen, maila peter.backstrom@saabcarmuseum.se för mer information. De äldsta Saabarna kommer att vara i centrum på detta 75-årsjubileum! 

Söndagen den 12:e juni 

Saab Car Museum har öppet 10-18.00. Inga Seminarier 

Denna dag är vi även på Kinnekulle Ring där man har möjlighet att prova sin Saab på banan. Vår traditionella Saabmarknad kommer även den att vara på Kinnekulle Ring. 

Saab Turbo Club of Sweden kommer att hålla I det praktiska när det gäller bankörningen och mer detaljerad information om vilka krav man måste uppfylla kommer att publiceras i god tid innan festivalen. 

Kinnekulle Ring är en av Sveriges klassiska racerbanor och blir en fin avrundning av festivalen. De organiserande Saabklubbarna sköter om Saabdelsmarknaden som är öppen för alla som vill sälja nya och begagnade Saabdelar.   


Vi kommer stegvis att lägga ut ett mer detaljerat program för festivalen under våren på www.saabcarmuseum.com 

Organisationskommiteén 

Saab Car Museum, Trollhättans Stad, Svenska Saabklubben, Saab Turbo Club of Sweden och Club Sonett Sweden  

Dela med dig


Hitta hit

Hitta hit

Webbshop

Webbshop

Kontakta oss

Åkerssjövägen 18
461 53 Trollhättan

Telefon +46 520 289 440
E-post: info@saabcarmuseum.sehttp://www.supportsaabcarmuseum.se/
© Copyright 2022 | Skapad av Uanet webbyrå