Evenemang

Saab Car Museum Festival 7-9:e juni

Den traditionella Saab Car Museum Festival kommer att gå av stapeln under veckoändan fredag-söndag den 7-9:e juni runt Saab Car Museum.
Vi räknar med ett stort deltagande och vi hoppas på att ni kommer hedra oss med er närvaro.

 

Tjuvstart torsdag Nationaldagen den 6:e juni:

Bildelslagret kommer naturligtvis att vara med under Saab Car Museum Festival 2019!
I år med ett nytt upplägg: det kommer att vara öppet i både i Trollhättan och Lidköping. I Lidköping kommer det att vara självplock med minst 50 st Saab-bilar utav olika årsmodeller. För mer information om självplock: https://www.bildelslagret-lidkoping.se/sv där även alla bilar kommer synas:
https://www.bildelslagret-lidkoping.se/bilar.aspx?sjalvplock_saab
Denna sida kommer att uppdateras allt eftersom så kolla den regelbundet. Självplocken i Lidköping håller öppet den torsdagen den 6:e och fredagen 7:e juni mellan 10:00-16:00
I Trollhättan kommer butiken öppet som vanligt och där erbjuds 25% rabatt på alla begagnade och lagerförda bildelar som handlas över disk, gäller hela veckan. Specialerbjudanden från Saab Parts / Orio.

Öppettider i Trollhättan under veckan är 07.00–17.00, torsdagen den 6 juni stängt. Lördag-söndag stängt. Bildelar går att boka för avhämtning på fredagen.
https://www.bildelslagret-trollhattan.se/sv

 

Köp ert Saab Car Museum Festivalpass redan nu i vår webshop och undvik köer på festivalen!

Detta pass gäller alla tre festivalsdagarna 7-9 juni och ger er inträde till Saab Car Museum med dess utställning och de seminarier som kommer att hållas där.
Vi skickar INTE ut festivalspassen till er utan de avhämtas vid en speciell disk på museet vid ankomst. Snabbt och bekvämt!
Priser: Vuxna: 300 SEK,
Pensionärer: 250SEK
Ungdomar 4-19 år och Studerande: 200SEK
Barn upp tom 3 år: fritt inträde.
http://shop.saabcarmuseum.com/sv/

Denna webförsäljning stängs 3:e juni. Efter det köper ni passet vid ankomst på Saab Car Museum!

 

Fredagen den 7:e juni:

Festivalen mjukstartar med att Saab Car museum är öppet 10-18 och vi räknar med att ett stort antal Saabentusiaster kommer till området. Aktiviteterna denna dag är främst inne på museet. Detta kommer att innebära en större belastning på området än normalt när det gäller parkeringar. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av klämdagseffekten efter nationaldagen 6:e juni, då många som arbetar på området tar ledigt.
Prova vår nya Talladega Speedway bilbana och se hur snabbt du kan ta dig runt på ett varv!
Seminarielistan läggs just nu på plats och bland annat har vi Frank Smit från NEVS, Gunnar Larsson om sin mentor Gunnar Ljungström, Uno Dahl om Talladega 1996 med Saab 900 och Ulf G Andersson om Saab Bilmuseums Stödförenings projekt Saab 96 Grupp 3 Racing. Med mera…!

Vår partner Saab Original Parts kommer att ha utställning med specialerbjudanden.

Vår granne på Innovatum Nova Mat & Möten kommer att ha både cafeteria och restaurang öppen fredag – söndag för den som är hungrig och törstig.

Lördagen den 8:e juni:

Innovatumorådet kommer att vara utställningsområde för de finaste Saabarna och funktionärerna från Saabklubbarna kommer att se till att din Saab hamnar på rätt plats. Följ anvisningarna från funktionärerna på insläppen så löser det sig på bästa sätt för er.
Aktiviteterna på området och museets öppettid är mellan 10.00-18.00 och prisutdelningsceremonin är 17.00 för de finaste bilarna framför museet. Vid denna tidpunkt kommer även Erik Carlsson Award 2019 att delas ut av Saab Bilmuseum Stödförening.

Klassindelningen är densamma som förra gången med ett undantag: Saab 9-5 av den nya generationen har tillkommit. Totalt blir det 12 klasser som bedöms enligt följande:
1) Saab 92, 93, 95
2) Saab 96
3) Saab 99, 90
4) Saab OG 900
5) Saab 9000
6) Saab NG 900, OG 9-3
7) Saab OG 9-5
8) Saab NG 9-5
9) Saab Sonett
10) Saab NG 9-3
11) Saab Competition och Custom
12) Saab 9-2X, Saab 9-4X, Saab 9-7X

Bland föredragshållarna på lördagen kan nämnas Einar Hareide och Simon Padian, dessa legender från Saabs designavdelning kräver ingen närmare presentation! Från USA: Tom Donney från Saab Heritage Museum, Sturgis, South Dakota USA: Ett helt nytt museum med Saabar byggs upp!

 

Söndagen den 9:e juni:

Denna dag är museet öppet 10.00-18.00 där Saabseminarierna fortsätter och det gäller även aktiviteterna på området som är av lite mindre omfattning än tidigare dagar. Detta är marknadsdagen där alla som vill får sälja Saabdelar i loppmarknadsform framför museet och runt företagens hus. Inga större problem med parkering förutspås denna dag. Saabseminarierna fortsätter.

Marknadsinformation:
Insläpp 08.00-11.00. Säljstart 10.00.
Personbilsplats 5x2m: 300 SEK. Personbilsplats med kärra 600 SEK osv. Minsta avgift 300 SEK. Avgifterna som tas ut är proportionella mot den yta som ni tar upp. Avgiften erlägges på plats kontant till funktionärerna från de arrangerande Saabklubbarna. OBS: Enbart Saabdelar och Saabregalia till försäljning!

Näringsidkare inom Saab eftermarknadsbranschen: kontakta Peter Bäckström: peter.backstrom@saabcarmuseum.se för de praktiska detaljerna.

Vi räknar med att festivalen 2019 rundas av i praktiken från kl. 16 och framåt…..

Denna  sida kommer att uppdateras kontinuerligt fram till festivalen!

 

Här kan ni ladda ner det kompletta programmet för Saab Car Museum Festival 2019 till er smartphone eller läsplatta:

Saab Car Museum Festival 2019 – Program – SWE utgåva 1.3

 

Dela med dig


Hitta hit

Hitta hit

Webbshop

Webbshop

Kontakta oss

Åkerssjövägen 18
461 53 Trollhättan

Telefon +46 520 289 440
E-post: info@saabcarmuseum.seikon

http://www.supportsaabcarmuseum.se/
© Copyright 2021 | Skapad av Uanet webbyrå